مدیریت زمان

13 تکنیک مدیریت زمان موثر برای تیم های چابک- بخش دوم

در مقاله قبلی به موضوع تکنیک های مدیریت زمان در محل کار پرداختیم و روش هایی همچون اولویت بندی کارها، بهینه کردن زمان صرف شده در فضاهای مجازی، استفاده از ساعت های اوج انرژی، بهینه سازی زمان صرف شده برای هریک از وظایف، استراحت به موقع، گروه بندی کارهای مرتبط و استفاده از ابزارهای مدیریت زمان توضیح داده شد. در این بخش به تکنیک های مدیریت زمان در زندگی شخصی خواهیم پرداخت.

مدیریت موثر زمان در زندگی شخصی

اینکه چگونه زمان را به طور موثر مدیریت می‌کنید، چیزهای زیادی در مورد مهارت های استفاده از زمان شما می‌گوید. همانطور که مدیریت زمان در محل کار حیاتی است، برای روال روزانه شما نیز بسیار مهم است. در ادامه برخی از تکنیک های مدیریت زمان که می توانید در زندگی شخصی خود بگنجانید معرفی می شود.

1- لیست کارهایی که باید انجام شود را بنویسید.

لیست کارهایی که باید انجام دهید تقریباً برای هر موقعیتی مفید است. برنامه ریزی روز یا هفته از قبل به شما این امکان را می دهد که فعالیت های خود را به موقع انجام دهید. فهرستی از کارهایی که باید در طول روز یا هفته انجام دهید، ایجاد کنید و با برنامه ریزی پیش گیرانه خواهید دید که چگونه همه چیز سر جای خود قرار می گیرد. این فهرست همچنین به شما کمک می‌کند تا با بینش و دید از بالا، کارهایی را که نیازی به انجام آن‌ها ندارید یا نمی خواهید، از برنامه ی روزانه خود حذف کنید. بنابراین بجنبید و شروع به تهیه لیست کارهایی برای زندگی شخصی خود کنید تا کارهای روتین شما با هماهنگی انجام شود.

2- از ذخیره زمانی استفاده کنید!

منظور از ذخیره زمانی در نظر گرفتن زمان اضافه برای انجام کارهاست. افزودن این زمان به برنامه زمانی تان، اساساً به معنای خرید زمان بین فعالیت ها است تا به شما کمک کند زمان خود را به روشی بهتر مدیریت کنید. بیایید در اینجا مثالی بزنیم؛ فرض کنید باید 2 ساعت دیگر پزشک خود را ببینید. با توجه به اینکه رفت و آمد حدود 30 دقیقه طول می کشد، احتمالا زودتر از یک ساعت و نیم دیگر از خانه راه نخواهید افتاد. اگر شما یک ذخیره زمانی اضافه ‌کنید و کمی زودتر از خانه بیرون بزنید، در صورت بروز هر اتفاقی مانند گیر کردن در ترافیک، زمان کافی برای حضور به موقع خودتان را برای خود خریداری کرده اید.

3-     برنامه ی خواب سالم داشته باشید.

خواب کافی در طول چرخه خواب و بیداری روزانه برای بالا نگه داشتن سطح تمرکز مهم است. چرخه خواب و بیداری خود را شناسایی کنید و با توجه به نیاز بدنتان، زمانی را انتخاب کنید که برای شما مناسب است. سپس تمام کارها را با تمرکز بیشتری انجام دهید. این تکنیک به شما کمک می کند تا انرژی بیشتری داشته باشید و وظایف روزانه خود را با موفقیت و با وقت شناسی بیشتر انجام دهید.

4- به طور مرتب مدیتیشن و ورزش کنید.

یک مطالعه نشان می دهد که مدیتیشن یا ورزش روزانه، حتی برای چند دقیقه در طول روز، می تواند تا حد زیادی به کاهش استرس و اضطراب کمک کند. ممکن است فکر کنید که این کار برای مدیریت زمان مفید نخواهد بود، اما انجام این کار به طور منظم تعادل و کنترل بر توانایی‌های ذهنی‌تان را زیاد و تمرکز کلی روی کارها را تسهیل می‌کند.

حذف سموم از بدن، استقامت و سطح انرژی را افزایش می دهد و شما را در شرایط بهتری برای مدیریت زمان تان قرار می دهد. علاوه بر ورزش، انواع مدیتیشن هایی وجود دارد که منجر به کسب نگرش مثبت می شود و به بهبود عزت نفس فرد کمک می کند. وقت خود را روی آنها سرمایه گذاری کنید.

نتیجه نهایی چه خواهد بود؟ امتحان کنید. هر روز زمانی را به مدیتیشن یا یک تمرین ورزشی کوچک اختصاص دهید و شاهد تغییرات شدید درونی باشید.

5- عادات کلیدی ایجاد کنید.

ایجاد عادات کلیدی منجر به ظهور عادات ارزشمند دیگر می شود. اما عادات کلیدی چیست؟ شاید تعجب کنید! یک عادت کلیدی مانند مرکز ثقل عمل کرده و از عادات دیگر حمایت می کند. با تثبیت حتی یک عادت اصلی در برنامه روزانه خود، می توانید بدون زحمت سایر عادت های سازنده را نیز ایجاد کنید. برای مثال؛ ایجاد یک عادت کلیدی مانند خواندن حداقل دو فصل از یک کتاب در شب، به شما کمک می کند تا زمان کلی خود را عاقلانه صرف کنید و برای این عادت وقت بگذارید. همچنین باعث کاهش پیمایش بیهوده شبکه های اجتماعی در شب می شود و به شما کمک می کند تا در آرامش بخوابید.

این عادت‌ها می‌توانند راه‌هایی را برای مدیریت مؤثر زمان هموار کنند، زیرا از طریق یک عادت اصلی، عادات بسیار مفید دیگری ایجاد می‌شوند که منجر به نتایج مثبت و ناخواسته خواهند شد.

6- روز خود را مرور کنید.

آخرین تکنیک مدیریت موثر زمان در لیست ما، مرور روز شماست. ممکن است کمی ساده به نظر برسد، اما در این مورد به ما اعتماد کنید! پس از یک روز طولانی از دویدن دنبال کارها، در مکانی ساکت بنشینید و در مورد روز خود فکر کنید. در صورت لزوم یادداشت بردارید! تمام کارهایی را که انجام داده اید و همچنین کارهایی را که به دلیل کمبود زمان یا هر دلیل دیگر ممکن است انجام نداده اید، یادداشت کنید. این تمرین روزانه به شما در ارزیابی روال روزانه و تجزیه و تحلیل زمان صرف شده برای برنامه ریزی بهتر روز آینده و تصمیم گیری بهتر کمک می کند.

 

جمع بندی

در این دو مقاله به ارائه ی راهکارهایی برای مدیریت زمان پرداختیم. ما در زندگی شخصی و محل کار خود معطل می کنیم، به دنبال ارضای فوری و زودگذر ذهن خود از طریق انجام یک سری کارهای ساده هستیم، و اجازه می دهیم کارهای سخت و حیاتی از بین بروند. ما دوره‌های با ارزشی با بهره‌وری بالا را صرف کارهای بی‌معنا می‌کنیم. اما مدیریت زمان آنقدر که به نظر می رسد پیچیده نیست و اگر شروع به پیروی از برخی از تکنیک های ذکر شده در این مقاله کنید، قطعاً با من موافق خواهید بود. این روش ها که به دو دسته راهکارهای مدیریت زمان در محل کار و در زندگی شخصی تقسیم شد، رفته رفته هدررفت زمان شما را کاهش خواهد داد و با افزایش آگاهی شما بر خود، ذهن شما را آموخته خواهد کرد که با حل مسائل ساده، موقعیت های دشوار را نادیده نگیرد.

 

امتیاز دهی:
5/5

اشتراک گذاری:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب

سایر نوشته ها

گزارش تحول دیجیتال

تحول دیجیتال دسترسی به شبکه متصل به جهان، اطلاعات بلادرنگ، بازارها و همچنین شبکه‌های اجتماعی که تأثیرات طولانی مدتی بر کیفیت زندگی انسان‌ها دارند، میلیون‌ها نفر را در سراسر جهان

بیشتر بخوانید ...

گزارش امنیت غذایی

گرمایش زمین، رشد جمعیت و ظهور تکنولوژی‌های جدید کشاورزی تنها بخش کوچکی از عواملی هستند که هر روز بر امنیت غذایی ساکنان این سیاره تاثیر می‌گذارند. بحران‌های جهانی از یک

بیشتر بخوانید ...